2 kommentarer om “4 permisjonsferier for deg med baby”

 1. Hei! For en fantastisk blogg, denne kommer jeg til å lese mer av,kjenner jeg 🙂 Vi vurderer å reise til Koh Lanta med en på fem og en på ett nå i januar, men vi har en utfordring og det er at han på fem er veldig allergisk mot nøtter. Vi har planlagt flere turer til Thailand tidligere, men har alltid endt opp med å droppe det pga nøtteallergien. Vi har reist en del med barna (i Europa) og leier alltid et sted hvor vi kan lage mesteparten av maten selv. Spørsmålet mitt er: hvordan er dette i Koh Lanta? Er det velassorterte butikker der hvor vi kan kjøpe inn mat til alle måltider?

  Svar
 2. Hei Mari!

  Tusen takk for at du stikker innom Bortebest:) Koh Lanta er en ekstremt populær destinasjon for svenske par på permisjonsferie, og det er helt sikkert noen av disse barna som har nøtteallergi slik sønnen din har. Mitt tips er å ta kontakt med noen av disse svenskene når du ankommer for å få de beste tipsene. De vet garantert hvor man shopper og spiser, og med litt flaks har de også innsikt i allergiproblematikken du står overfor. Jeg har aldri reist med allergiske barn selv, men har et vennepar som har en svært allergisk sønn, og vet hvor problematisk dette kan være.

  Det jeg kan si med sikkerhet er at det finnes en stor matvarebutikk i havnebyen Saladan (lengst nord på øya) der du kan kjøpe matvarer og annet som ligner det vi er vant med hjemmefra. Kanskje er det smart av dere å bo i nærheten av denne byen?

  Det finnes også et tysk bakeri, Nang Sabai, og en restaurant Time for Lime, som er drevet av en halvt norsk kvinne. Her kan du sikkert både plukke opp tips til hvor du kan shoppe, samt kommunisere allergiproblematikken klart og tydelig.

  Dersom du skulle oppleve at allergien kicker inn, så er det godt med private klinikker på øya. Ta med en god reiseforsikring!

  Sorry at jeg ikke har mer utfyllende svar å by på, men håper dette hjalp noe på vei. Uansett – god tur! Jeg tror dere vil få en helt fantastisk ferie på Koh Lanta!
  Klem Vibeke

  Svar

Legg igjen en kommentar